OK

Se vores blog posts her

14 nøglefaktorer der påvirker din tatoveringsfjernelse

Tatoveringer betyder mange gange meget for dem der bærer dem. Det kan være en holdning/mening, et minde til en person eller et punkt i deres liv eller kan det f eks. "bare" være et stykke flot kunst. Nogle gange er det en impulsiv beslutning. Mange tatovører har bøger med forskellige designs, som kunder kan vælge imellem. Det er mange gange denne type tatovering, en person går hen og fortryder senere i livet.

Eks-kærestens navn, tatoverings trends og impulsive beslutninger, nogle gange taget i fuldskab, giver mange gange en god historie. Men når man flere år senere vil af med tatoveringen kan det ikke gå hurtigt nok, med at få den fjernet.

Sikker tatoveringsfjernelse er mange gange en langvarig process, men ikke en umulig en. Vi har samlet 14 nøglefaktorer der påvirker resultatet for tatoveringsfjernelse. Så går du med tanker om at få en uønsket tatovering fjernet, så læs mere her:

1: Hudfarve / hudtype

Det er meningen at tatoveringer skal være permanente. Blækket bliver trykket ned i andet hudlag også kaldet dermis eller læderhuden. Her er den beskyttet og vil ikke blive slidt af, da selv små sår ikke når ned i læderhuden, men for det meste kun slider på øverste hudlag (epidermis).

For at fjerne en tatovering, "skyder" en laser så igennem epidermis uden at lave meget skade, og ned i dermis hvor blækket befinder sig. Hudfarven kan påvirke hvor lang tid det tager at fjerne en tatovering, da der skal bruges mindre laserstyrke, hvis en kunde har medium til meget mørk hud.

Laseren kan ved bestemte bølgelængder, ramme melaninen i huden og forårsage en lysning (hypopigmentering) af huden. De fleste gange dette sker, er det enten ved personer med mørkere hud, eller personer der har været udsat for sol, 2 uger inden behandlingen.

Her ses at melanin er mere udsat ved lavere bølgelængder, men det er meget individuelt hvordan en tatovering reagerer. Derfor vil det altid være en vurdering af flere faktorer, om hvilken bølgelængde der skal bruges.

Hvis der er en chance/mistanke for at der vil opstå hyper/hypopigmentering, kan der behandles på et lille område af tatoveringen, og derefter se resultatet efter 2 uger.

2: Blækkets kvalitet/type

Tatoveringer er ikke bare unikke i deres design, der er også unikke i deres sammensætning. Det betyder at hver tatovering, selvom de måske har samme design, ikke har samme mængde blæk i dermis eller samme type blæk. Det er ikke som en printer, der kan producerer ens tryk hver gang, men derimod er tatoveringerne unikke, hver gang.

Sammensætningen af blækket er også forskellige og der er desværre ikke nok kontrol med tattooblæk til at der kan laves en fast oversigt over hvad de forskellige blæk typer reelt indeholder.

De mest normale blækmærker er blandt andet, Intenze Ink, Eternal Ink, Kuro Sumi og Silverback Ink.

Der er tatoveringsblæk der indeholder beryllium, som kan være meget svært for en laser at fjerne. Dette er dog sjælent, og forekommer mest ved amatør tatoveringer hvor billig blæk er brugt.

Nogle blæktyper har også "beskidte" tungmetaller, der kan oxidere ved laserbehandling. Det betyder at tatoveringen bliver mørkere af en laserbehandling da blækket "ruster" i huden. Dette ses mest ved permanent makeup tatoveringer, som f. eks. øjenbryn. Det er dog ikke farligt, og det påvirker ikke hvor mange behandlinger der skal bruges for at fjerne tatoveringen. Kun at den virkere mørkere de første pr. behandlinger.

3: Tatoveringens placering

Oftest er det tatoveringens placering på kroppen, der bestemmer hvor hurtigt den bliver fjernet. Områder med meget blodcirkulation og mange lymfeknuder som f. eks. ansigt, hals og øvre overkrop er de nemmeste områder at arbejde med. Både øvre og nedre ryg er ligeledes områder med meget blod og lymfeknuder. Jo længere vi kommer ned på kroppen vi kommer, besværes behandlingen pga. hjertet har svært ved at få blod(hvide blodlegemer) ned til benene og tilbage til en lymfe der kan hjælpe med at udskille pigmenterne.

Håndled kræver også nogle gange en eller 2 ekstra behandlinger.

Ventetiden imellem behandlingerne er også påvirket af hvor på kroppen tatoveringen sidder. Jo tættere på brystet og hjertet jo bedre. Hvis en tatovering er på brystet, vil der normalt kunne laves en behandling hver 6. uge, hvor det er hver 8. uge andre steder på kroppen. Er det under knæet, vil der til fordel kunne ventes op til 10-12 uger, da det går meget langsomt med heling dernede.

4: Tatovørens arbejde

En tatovering kan deles op i to store kategorier. Amatør og professionel.

Med en amatør tatovør, er det muligt at der ikke blev fyldt nok blæk i tatoveringen. Det gør det nemmere at få tatoveringen fjernet. Dog er der større mulighed for ardannelse, da en amatør tatovør, nogle gange ikke bruger nok vaseline når tatoveringen bliver lavet, eller er for langsom og overarbejder huden. Nogle gange er ardannelsen ikke altid synlig, men arvævet besværliggøre laserbehandlingen.

Med en professionel tatovør er der dog meget mere blæk i selve tatoveringen, og det kræver i gennemsnit dobbelt så mange behandlinger, at fjerne tatoveringen.

5: Størrelse på tatoveringen

Størrelsen på tatoveringen, er også en stor faktor, når vi snakker tatoveringsfjernelse. Der er stor forskel på om det er et lille navn på brystet der skal fjernes eller en hel arm.

Ved mindre kompakte tatoveringer, kan der bruges en kraftigere laserstyrke, som så også rammer dybere i huden, allerede fra første behandling. Hvor hele såkaldte sleeve tatoveringer, skal starte ud med en mindre kraftig indstilling, kan der heller ikke behandles en hel arm af gangen. Et område som f. eks. indersiden af underarmen, eller ydersiden af overarmen, er normalt det største område der kan tages i en behandling. Derefter kan der ventes to uger og så kan de resterende områder behandles. Derfor en længere behandlingsprocess.

6: Tatoveringens alder

En gammel tatovering har haft tid til at synke længere ned i huden, plus de hvide blodlegemer har haft massere af tid til at pigmenterne. Derfor er en gammel tatovering mere "faded" og kræver færrere behandlingere for at få den fjernet.

7: Blækfarver

I modsætning til hvad de fleste tror, så er mørke farver faktisk de nemmeste at fjerne. Sort er faktisk den nemmeste at fjerne. Mange laserer har dog problemer med at fjerne grønne, blå gule og røde farver, men PicoSure laseren har ingen problemer med at fjerne alle farver.

PicoSure laseren bruger både 755nm og 532nm bølgelængder, der sammen har en meget bred vifte af muligheder for tatoveringsfjernelse.

Mere info om blækfarver og hvad de består af, kan læses her.

8: Tatoveringens dybde

Dette punkt hører lidt sammen med punkt 4. Det er nemlig tatovøren der bestemmer hvor meget blæk der bliver brugt og hvor dybt det bliver tatoveret ned i huden. Professionelle tatovører bruger mere blæk, som rammer dybere. Det kan være svært at se, men efter 2-3 behandlinger kan det vurderes hvor meget blæk der faktisk er brugt, alt efter hvor meget blæk der er tilbage. Jo dybere blækket ligger, jo sværere er fjernelsen.

9: Immunforsvaret

Immunforsvaret er en vital del af en god tatoveringsfjernelse. Faktisk er det dit immunforsvar der gør alt arbejdet, efter en laserbehandling.

Et sundt immunforsvar vil optage den ødelagte blæk ved brug af monocytter. Det er en del af de hvide blodceller som kommer til området som en respons til blækket, som er et fremmedlegeme. Der omdanner monocytterne sig til makrofager som "æder" de små pigmenter, som før var for store til at optages. Derefter bliver blækket trukket igennem blodsystemet til den nærmeste lymfeknude. Derefter vil størstedelen af blækket blive sendt til leveren og udskilt fra kroppen.

Smarter Every Day har lavet en super god video der viser dette i detaljer. Se videoen her

10: Rygning

En undersøgelse fra Italien med 400 testpersoner, fandt ud af at succesraten over 10 behandlinger var 70% lavere for dem der ryger! Ved 20 behandlinger var forskellen "kun" 35%.

Så hvis du er meget seriøs omkring at få din tatovering fjernet, er rygning en dum ide.

11. Sol

Det er ikke muligt at lave laserbehandling på solbrændt hud. Chancerne for at lave hyper/hypopigmentering er meget store, fordi laseren også kan ramme melaninen i huden. Derfor er effektiviteten også nedsat ved solbrændt og mørk hud, fordi melaninen også optager laserens stråler, og tager væk fra energien som skulle ramme blækket.

Derfor skal direkte sol undgås mindst 2 uger inden og efter en laserbehandling. Er der chance for direkte sol eller lignende tæt på behandlingsdagen, er det vigtigt at bruge en høj faktor solcreme på det behandlede område for at undgå komplikationer.

12: Arvæv

Efter en tatovering er lavet er det muligt at kroppen overproducerer kollagen i området ved tatoveringen. Det ved ende ud med at der er arvæv som muligvis ikke er synligt, fordi tatoveringen farver huden.

Det kan også være at tatovøren har brugt for lidt vaseline og arbejdet med for tør hud, eller overarbejdet huden, som begge dele øger chancerne for arvæv.

Hvis der er arvæv er det muligt at der kræves flere behandlinger, end uden. Arvævet optager en del af laserens styrke, så selve strålen der rammer blækket er nedsat i styrke.

13: Coverups / dæk tatoveringer

Hvis tatoveringen der skal fjernes, er en coverup tatovering, betyder det at der er mere blæk i huden der skal fjernes. Derfor er det muligt at der kræves flere behandlinger, for at opnå det ønskede resultat.


14: Type af laser

Der er nogle forskellige lasere, der bliver brugt på markedet. Traditionelle Q-Switched nanosekund lasere, er de mest normale og bruger normalt 10-20 behandlinger, for at opnå et godt resultat. Med den nye PicoSure laser, bruges der i gennemsnit 50% færre behandlinger!

Traditionelle lasere varmer blækket i huden, og måles i nanosekunder. Da PicoSure laseren bruger picosekunder på at varme blækket, har man fundet ud af at blækket også bliver "slået" i stykker. Denne teknologi hedder PressureWave™. Det betyder at pigmenterne efter en PicoSure behandling er meget mindre, end med Q-Switched laseren og derved optages langt bedre og hurtigere end ved brug af gamle lasere.

Du kan tjekke en sammenligning af de forskellige type lasere her.

Hvis du har en tatovering du gerne vil have fjernet, kan denne liste give dig et bedre indblik i hvad der påvirker resultatet fra laserbehandling af tatoveringen.

Hvis du stadigvæk er i tvivl, kan du bede din operatør om at behandle et testområde, så du kan se hvordan du reagerer.

For gratis konsultation kan du udfylde kontakt boksen på www.realskin.dk sende os en email på info@realskin.dk eller sende os en sms med billede af din uønskede tatovering på mobil nummer : 53782300

Læs mere

Laser efterbehandling

Med den nyeste tatoveringsfjernelses-teknologi, som PicoSure laseren, har det aldrig været mere sikkert at få fjernet tatoveringer. Ardannelse og ekstreme forbrændinger er noget der hører fortiden til.

De mest normale bivirkninger ved laserbehandling er blærer, hævelse, rødme og kløe. Det er dog alle gode tegn på at immunforsvaret fungerer som det skal, og er igang med at komme sig over behandlingen. Alle symptomer tager normalt 3-7 dage for at gå i sig selv igen.

Der er nogle råd til hvordan en kunde, hurtigst og bedst kommer igennem en helingsperiode uden for mange bivirkninger. Her forklarer vi hvordan vi anbefaler kunder skal forholde sig før og efter en laserbehandling.

Inden behandling:

 • Undgå fysisk træning samme dag som behandlingen. Det samme gælder for langt varmt bad / spa på samme dag som behandlingen finder sted.
 • 4 uger inden behandling skal direkte sol, inklusiv solarium og selvbruner creme, undgås totalt. Solen nedsætter effektiviteten af laserbehandling, og kan øge risikoen for efterbehandlings komplikationer, som lysning eller mørkning af huden (hypo/hyperpigmentering) og ardannelse.
 • Accutane og anden medicin, der giver en øget lysfølsomhed, skal være stoppet mindst seks måneder før en behandling.
 • Hårfjerningscremer, inkl. voksbehandlinger, skal undgås to uger inden og efter behandling, for at undgå skade på huden. Hvis der er synlige hår på det område, der skal behandles, barberer vi dette område inden behandlingen starter.
 • Du kan ikke modtage laserbehandling, hvis du er gravid eller stadigvæk ammer.
 • Samme dag inden behandling: fjern alt makeup, cremer og olier i området der skal behandles.

Hvis du har anden relevant information, der kunne blive et problem, med hensyn til laserbehandlingen, skal du kontakte din behandler.

Efter behandlingen

OBS. Det er muligt, at du har fået andre instruktioner, pga. tatoveringens placering eller udformning. Har du det, skal nedenstående instruktioner ignoreres.

1. Fjern foliebandagen 24 timer efter behandlingen.

2. Vask området rent med køligt vand og neutral sæbe.

3. Dup tør med et stykke køkkenrulle.

4. Påfør den udleverede creme / spray på det behandlede område.

5. Kom Jelonet bandage på det behandlede område.

6. Kom Melolin bandage over Jelonet bandagen - filmsiden ned mod huden.

7. Fastgør Melolin bandagen ordentligt med den udleverede tape.

Gentag skridt 2 til 7 hver morgen i tre døgn.

Efterfølgende skal området stadig vaskes og smøres med dagligt, indtil området er helet.

Du må ikke klø, kradse, pille eller skrubbe det behandlede område under hele helingsperioden. Helingsperioden ligger på mellem 7-14 dage.

Der kan opstå blærer og rødme på/omkring det behandlede område. Dette er en normal reaktion på laserbehandling af tatovering. Disse må ikke kradses i, men derimod følges ovenstående, skridt 2-7. Varme bade undgås specielt nu, da det øger antallet af blærer.

Hvis det er arm eller ben der er behandlet, kan der opstå hævelse. Dette går normalt i sig selv efter 3-5 dage. Det kan hjælpes på vej, ved at hvile arm eller ben over hjertet, så blodet kan komme væk fra det behandlede område. Brug evt. også kølende gelpack eller isterninger, pakket ind i et viskestykke til at køle området ned.

Undgå meget varme bade, da huden er skrøbelig, indtil heling er overstået.

Hvis der opstår sårskorpe, så pil eller barber ikke området. Anvend Aloe Vera spray / gel tre gange dagligt. Hold området fugtig, og lad skorpedannelsen hele sig selv.

Ubehag kan afhjælpes af kolde gelpakninger og en Panodil.

Undgå meget tætsiddende tøj, indtil heling er overstået.

Undgå sport eller andre former for fysisk aktivitet, som kan forårsage skade på det behandlede område.

Brug en UVA / UVB solcreme med SPF 50, eller højere, hvis det behandlede område bliver udsat for sol inden for fire uger efter en behandling. Anvend på det behandlede område hver anden time, når du udsætter det nybehandlede område for sol. Det anbefales, at gøre dette til en del af din hudpleje rutine i sommermånederne.

Kontakt Real Skin, hvis der er tegn på infektion (rødme, ømhed eller væske). Hvis der er andre spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os på info@realskin.dk

Læs mere

Hvad er PicoSure

PicoSure regnes inden for laserteknologi for en revolution i forhold til sikker og effektiv fjernelse af tatoveringer. PicoSure laseren sender laserenergi til tatoveringen og opløser den, uden at pigmentet og huden rundt om tilføres stor varme. Dette betyder for dig færre permanente skader. Dette kan lade sig gøre, fordi den er over 10 gange hurtigere end de gamle Q-Switched lasere (nanosekundbaseret). Behandlingsforløbet er både hurtigere og mere skånsomt for dig end før muligt.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Antallet af laserbehandlinger krævet for komplet fjernelse er meget individuelt. (Link til blogindlæg med 14 ting) Læs her mere detaljeret forklaring af hvorfor det kan være svært at forudse hvor mange behandlinger der skal til for komplet fjernelse af din tatovering.

PicoSure er så effektiv en laser, at vi kun skal bruge mellem 30-50% af det antal behandlinger, man normalt ville bruge med traditionel behandling med Q-Switched-laser. Det betyder, at vi på 6-8 behandlinger kan fjerne tatoveringer, som normalt ville kræve 12-14 behandlinger med Q-Switched lasere.

Hvor længe varer en behandling?

Selve behandlingen med laseren varer kun nogle få minutter, dog afhængigt af tatoveringens størrelse. Vi gennemgår altid behandlingen med dig, før vi går i gang og rådgiver dig i forhold til efterbehandling. Alt i alt, med gennemgang og rådgivning, tager en behandling 30-60 minutter.

Kan tatoveringen forsvinde helt?

Amatørtatoveringer kan i de fleste tilfælde fjernes ved 4-6 behandlinger. Professionelle tatoveringer med meget blæk, som f.eks. sort skrift eller en dæktatovering, kan kræve op til 8-12 behandlinger, før det ønskede resultat er opnået.

Nogle gange kan pigmentet i huden, der hvor tatoveringen er blevet fjernet, fremstå lysere end huden rundt om. Dette skyldes at hudfarven (melanin) fjernes via den samme mekanisme som selve tatoveringspigmentet. Hudfarven vil typisk vende tilbage af sig selv efter at behandlingsforløbet er afsluttet, dette kan dog tage måneder og i enkelte tilfælde år afhængig af hudtype, tatoveringens placering, modtagede behandlinger mm. Man kan fremskynde repigmentering ved UV eksponering, Dermaroller/microneedling behandling og diverse laser behandlinger som fx fraktioneret CO2.

Hvad koster det?

Prisen aftales inden behandlingsforløbet startes. Hver tatovering vurderes individuelt og kan variere fra klient til klient. Pris kan fastsættes ved at fremsende billede af tatoveringen til vores e-mail som er info@realskin.dk

En vejledende prisliste kan findes her

Kan behandlingen give ar eller andre bivirkninger?

Traditionelle Q-Switched-lasere kan efterlade ar og/eller permanent hypopigmenteret hud, fordi de tilfører meget varme til blæk pigmentet og vævet rundt omkring. Real Skin bruger PicoSure laseren som ikke tilfører permanent skadelig varme til behandlingsområdet. Endnu en stor ulempe ved de gamle Q-Switched lasere er at der dannes tyndt arvæv rundt om blækpigmentet ved hver behandling, hvilket betyder nedsat blodcirkulation. Ved gentagne behandlinger (5+) med Q-Switched lasere, opstår der ofte for meget arvæv om blæk pigmentet som kort fortalt betyder at der ikke ses nogen fremgang ved efterfølgende behandlinger. Selv med høj styrke og lang ventetid imellem behandlingerne, står forløbet stille.

Normale bivirkninger er rødme, hævelse, let ømhed, kløe og evt blæredannelse. Alle disse bivirkninger er accepteret og kan minimeres ved god efterbehandling fra klientens side.

Infektion, allergisk reaktion, hyper/hypopigmentering samt ardannelse er ikke hyppige bivirkninger ved PicoSure laser behandling.

Hvor længe skal der gå mellem behandlingerne?

Der skal gå minimum 6 uger mellem hver behandling med PicoSure laseren. Vi anbefaler dog som udgangspunkt 8-12 uger afhængigt af mængden af blæk samt placering på kroppen. Dog er det vigtigt for os at fortælle alle klienter, at jo længere tid der går imellem hver behandling, jo færre total behandlinger skal der bruges. PicoSure laseren er uhyre effektiv til at nedbryde pigmenter, dog er flaskehalsen i fjernelsesforløbet kroppen.

Som eksempel kan vi sige at en tatovering der kræver 12 behandlinger, med 8 ugers mellemrum, kan fjernes på 6 behandlinger med 1 års mellemrum. 2 år imod 6 år. Klienten opnår bedste valuta for pengene, ved at væbne sig med tålmodighed og lade kroppen gøre sit arbejde.

Dertil kan det nævnes at tatoveringer der behandles med minimal tid imellem hver behandling, har større risici for både midlertidige samt permanente bivirkninger.

Gør det ondt?

Behandlingen føles som en varm elastik, der rammer huden og er ovre på få minutter. De fleste vælger at gennemføre behandlingen uden nogen form for lokalbedøvelse, hvis deres tatovering er meget lille. Vi anbefaler dog altid brug af lokalbedøvende creme, da brug af dette gør oplevelsen mere tålelig, samt ingen indflydelse har på selve tatoveringsfjernelsen. Der kan købes Lipricain, Tapin eller Emla lokalbedøvende creme i håndkøb på dit lokale apotek. Denne creme påføres 2 timer inden din behandling og hjælper både med smerten ved selve behandlingen, samt ubehag efterfølgende timer. Mere info følger ved booking.

Vi afkøler det behandlede område ned med kold luft før, under og efter behandlingen, for at gøre behandlingen og den efterfølgende helingsproces mere skånsom og effektiv. Vi bruger det nyeste udstyr til køling, nemlig en Cryo 6 køler fra Zimmer. Den køler med minus 30 grader kold luft, og er uundværlig ved laserbehandling af tatoveringer.

Hvad slags efterbehandling er nødvendig?

Da alle behandlinger er forskellige, rådgiver vi dig individuelt om, hvordan du bedst sikrer en hurtig heling på selve behandlingsdagen. Du får general information om råd til efterbehandling på e-mail, ved booking af første behandling.

Læs mere

Mulige ricisi og komplikationer ved tatoveringsfjernelse, uden brug af laser.

Selvom mange tatoveringer ser godt ud og har en meningsfuld årsag eller minde bag dem, er der mange som ikke er gennemtænkt eller bare dårligt udført. Heldigvis kan laserfjernelse fjerne uønskede tatoveringer uden store komplikationer.

Men på trods af at laserbehandling af tatoveringer er den hurtigste, sikreste og mest effektive metode til at slippe af med en tatovering, bruger nogle personer andre metoder. Desværre virker disse metoder ikke så godt, kan være farlige og efterlade permanente bivirkninger.

I dette indlæg prøver vi at oplyse dig om de mulige komplikationer ved tatoveringsfjernelse uden brug af laser, herunder invasiv indgreb og såkaldte "gør det selv" tatoveringsfjernelse.

Dermabrasio tatoveringsfjernelse

Før lasermaskiner kunne fjerne tatoveringer, gjorde mennesker mange ekstreme ting for at blive blæk fri. En af disse ekstreme teknikker er dermabrasion, som nogle mennesker stadig bruger den dag i dag, i håb om at få fjernet deres uønskede tatovering.

Dermabrasio involverer slibning af huden ved hjælp af et slibeværktøj, såsom en stålbørste, diamantskive, steriliseret sandpapir, saltkrystaller eller andre lignende værktøjer. Proceduren kræver typisk en lokalbedøvende indsprøjtning, på grund af det høje niveau af smerte patienten utvivlsomt vil føle.

Hvis smerten og tanken om hudafskrabning ikke var nok til at skræmme dig, kan dermabrasion også forårsage ardannelse, misfarvning, blødning og infektion. Det kan tage flere måneder at hele ordentligt og måske ikke engang have den ønskede effekt.

Bivirkninger: smerter, svien, kløe, ødelagte porer, blå mærker, hævelse, skorpedannelse, misfarvning, blødning, infektion og permanent ardannelse.

Ekspert udtalelse

"Dermabrasion er ikke den bedste løsning for tatoveringsfjernelse. Der er mange forskellige lasere som anvendes til at fjerne tatoveringer. Kig efter en hudlæge, der har gode før og efter billeder, samt hvilken laser de bruger"

William Portuese (MD), plastikkirurg på Seattle Facial, Seattle.

Salabrasion tatoveringsfjernelse

Salabrasion er meget lig dermabrasion, men bruger vand og granuleret salt, sammen med et slibeværktøj. I stedet for ren og skær "brute force", bruges saltvandet som slibemiddel. Efter en god omgang vådslibning af huden, påføres en antibiotikasalve og steril gaze forbinding anvendes.  Efter et par dage kan hele processen gentages igen. Derefter begynder det døde hud fra det behandlede område, at falde af og trækker tilsyneladende tatoveringen med sig.

Men ligesom dermabrasion, kan denne metode være utroligt smertefuldt, efterlade et synligt ar og kan resultere i infektion. Der er også en god chance for, at proceduren ikke vil gå dybt nok til at nå tatoveringens blæk alligevel.

Bivirkninger: smerter, svien, grædende porer, kløe, blå mærker, hævelse, skorpedannelse, misfarvning, blødning, infektion og permanent ardannelse.

Ekspert udtalelse

"Salabrasion er ikke en pålidelig metode til tatoveringsfjernelse. Den har også en høj risiko for ardannelse, som ikke kan minimeres. At spredning af blæk i kroppen kan forårsage problemer, udover allergi, (hvis du er allergisk over for blæk) er ren spekulation. Der har aldrig været en bekræftet rapport af kræft i forbindelse med tatovering eller fjernelse. Jeg vil foreslå at opsøge laserbehandling, ideelt med PicoSure, for tatoveringsfjernelse."

Phillip Bekhor (MBBS, FACD), Dermatolog ved Laser Dermatology, Melbourne.

Kirurgisk tatoveringsfjernelse

Hvis du troede, dermabrasion og salabrasion var slemt, så kan det godt være du ikke vil læse, hvad kirurgisk tatoveringsfjernelse indebærer, specielt hvis du er sart. Ved denne procedure, fjerner kirurgen tatovering ved hjælp af en skalpel og lukker såret med sting.

Du læste rigtigt! Kirurgisk tatoveringsfjernelse indebærer at bruge lokalbedøvelse indsprøjtninger og derefter skære tatoveringen af, ved at fjerne et stykke af din hud!

Oven i det kan bivirkninger omfatte misfarvning af huden, infektion og hævet arvæv, som ikke viser sig før 3-6 måneder efter indgrebet og kan være permanent.

Bivirkninger: smerte, blå mærker, hævelse, misfarvning, infektion og permanent ardannelse.

Ekspert udtalelse

"Kirurgisk tatoveringsfjernelse vil efterlade permanent ardannelse og dermabrasio vil for det meste efterlade ardannelse samt tab af pigmentering, som måske ikke være noget der kan laves om på. Laserbehandling er forbedret dramatisk over de seneste år og er uden tvivl din bedste mulighed."

Roy G. Geronemus (MD), Dermatologisk kirurg på Laser & Skin Surgery Center, New York.

Syre tatoveringsfjernelse

Nogle mennesker bruger syre for at slippe af deres tatoveringer, da det forårsager en reaktion og fjerner det øverste lag af huden. Men mange sundhedsprofessionelle fraråder kraftigt denne metode på grund af de farlige kemiske egenskaber som syreren består af. De mest almindelige syre produkter omfatter:

 • TCA Peeling - TCA står for trichloreddikesyre og opløser det øverste hudlag. Den tid hvor syren er på huden, afgør hvor mange lag hud der bliver opløst. Dog vil alle TCA syre produkter ikke nå dybt nok til at opløse huden med blækket i. Derfor vil huden være lysnet og virke som at tatoveringen er lysnet, hvor det faktisk kun er det øverste hudlag uden blæk der er opløst.
 • Glycolat Syre Peeling - denne syre indeholder en blanding af mælkesyre, vinsyre, æblesyre og glykolsyre og kan bruges både i hjemmet eller af en hudlæge. Løsningen er beregnet til at opløse huden, så din krop kan udskille tatoveringens blæk, men det kommer ikke til roden af ​​problemet, da det er overfladisk, behandling. Derfor er det ikke meget effektivt og kan resultere i smerte eller ardannelse.
 • Syre Indsprøjtninger - Denne invasive behandling indebærer at tage en tatovering-lignende nål fyldt med syre og indsprøjte det ind i patientens krop. Sårskorper fuld med tatoveringens farve opstår, og når de falder af, forsvinder blækken med dem. Men Dr. Jeannette Young, den ledende embedslæge i Queensland, Australien sagde: "Mit problem er, at vi har hørt om nogle alvorlige komplikationer på grund af det. Der har været andre mennesker, der har udviklet infektioner, er der også været risiko for at ændre pigmentering i huden. "

Bivirkninger: smerter, svien, grædende sår, kløe, blå mærker, hævelse, skorpedannelse, misfarvning, ardannelse, infektion og permanent ardannelse.

Ekspert udtalelse

"Den bedste metode til tatoveringfjernelse, er med lasermaskine. Kemiske peelinger og andre modaliteter trænger ikke dybt nok til at fjerne blæk fra tatoveringen, der er i det dybere lag af huden."

Michele S. Green (MD), New York Hudlæge

Tatoveringsfjernelses cremer

Udsigten til en "gør-det-selv" og smertefri creme, der vil fjerne din tatovering på næsten ingen tid, appellerer til de fleste mennesker der søger tatoveringsfjernelse. Men udtrykket "Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det nok ikke sandt" gælder absolut her.

Disse cremer indeholder som regel kemikalier som hydrokinon, kojic syre, alpha arbutin og TCA, der er beregnet til at opløse tatoveringen fra din hud. Og mens de kan lysne din tatovering minimalt, kan disse cremer ikke nå dybt nok, til det lag af huden, hvor blækket er gemt, også kendt som læderhuden.

Ud over at brænde og irritere huden, kan cremer også danne arvæv, masser af falske håb og en koste dig en god potion af din pengepung.

Bivirkninger smerter, svien, blå mærker, hævelse, kløe, skorpedannelse, misfarvning, infektion og permanent ardannelse.

Ekspert udtalelse

"Du vil være bedst tjent med ikke at spilde dine penge på nogle af de annoncerede tatoveringsfjernelses cremer, da de ikke er i stand til at have nogen effekt på tatoveringspigmenter, der er befinder sig i de dybe lag (dermis) af huden. Den gyldne standard for tatovering fjernelse er med brug af en passende laser."

Jacque P. LeBeau (MD), plastikkirurg på LeBeau Clinic, Florida

Rejuvi tatoveringsfjernelse

Denne type tatoveringsfjernelse låner teknikker fra et par af de andre mangelfulde metoder, der tidligere er nævnt. Det sker ved at bruge en ikke organisk kemisk creme udviklet af Rejuvi Laboratory California, som bliver påført på samme måde som en tatovering.

Men du behøver kun at lave en hurtig søgning på nettet for at finde forskellige skrækhistorier om denne type behandling. En historie fra The Daily Mail’s hjemmeside viser, hvordan behandlingen gav en mand mange grimme ar over hans tatovering, som stadig er klart synlige. Hans kamp for at fjerne ar istedet for tatoveringen er nu startet.

Nogle uheldige Rejuvi patienter har behov for steroideindsprøjtninger for at kunne klare smerten og rødmen, mens andre har hyret advokater på grund af forfærdelige ar og frygtelige resultater.

Bivirkninger smerte, blå mærker, hævelse, kløe, skorpedannelse, misfarvning, infektion og permanent ardannelse.

Ekspert udtalelse

"Rejuvi indebærer tatovering af kemikalier der udskiller tatoveringens farve. Jeg så engang en patient, efter at han havde fået en Rejuvi behandling, der havde forårsaget omfattende ardannelse. Den patient behøvede flere behandlinger med en Fraxel laser for at mindske de store ardannelser. Vi offentliggjorde selv en sagsrapport om dette.

Ritu Saini (MD), Dermatologisk kirurg på NY Medical Skin Solutions, New York.

Kryokirurgisk tatoveringsfjernelse

Kryokirurgi, også kendt som kryoterapi, fungerer ved at fjerne uønskede lag af huden ved nedfrysning - ligesom du ville gøre ved en vorte som ses på billedet nedenfor.

Processen er ikke for sarte sjæle, det indebærer at sprøjte et frysemiddel på huden, som fremkalder forfrysninger, og derefter kan der slibes et lag af huden fra det berørte område. Fordi det kan være yderst smertefuldt, udføres kryokirurgi under lokalbedøvelse.

Kryokirurgi er en af de mindst populære typer af tatoveringsfjernelse i England, fordi det ikke er meget effektivt. Det har også en række ulemper. Disse ulemper omfatter:

 • Resultaterne varierer vildt, og er afhænge af, hvordan din krop reagerer
 • Ardannelse er almindelig
 • Folk med følsom hud anbefales ikke at bruge denne behandling
 • Kryokirurgi kan beskadige nærliggende væv

På grund af dens forskellige resultater og andre ulemper, der kryokirurgi anbefales ikke til tatoveringsfjernelse.

Bivirkninger: Smerter, blærer, skorpedannelse, hævelse, misfarvning, infektion og permanent ardannelse.

Ekspert udtalelse

"Jeg kan ikke anbefale kryoterapi til tatoveringsfjernelse til mine patienter. De lasere, der er tilgængelige, er meget mere målrettet mod tatovering partikler end med kryoterapi. Jeg forventer en betydelig ardannelse, hvis man brugte kryoterapi til at fjerne en tatovering i modsætning til ved hjælp af en FDA godkendt laser. Hvis din hudlæge ikke ejer en laser til tatoveringsfjernelse, vil jeg foreslår, at du søger en der gør."

Shawn Allen (MD), Dermatolog ved Boulder PC, Boulder.

Den rigtige måde at få en tatovering fjernet

Det er tydeligt at se, at alle de ovennævnte metoder og procedurer kan have skadelige og smertefulde permanente bivirkninger, og mange gange ikke fjerner tatoveringen alligevel. Den eneste måde du kan garantere sikre og effektive resultater, er at vælge laser tatoveringsfjernelse og behandling.

Du kan opleve bivirkninger såsom blære-, skorpedannelse og hævelse, men disse er tegn på, at behandlingen virker, og kroppen er ved at hele efter behandlingen.

Den nyeste laserenhed på markedet, PicoSure, har 75 procent eller større fading efter en behandling. Den kan hjælpe til at fjerne tatoveringer med færre behandlinger end før med Q-Switched lasere. PicoSure er FDA godkendt og har en 89 procent tilfredshedsgrad på verdensplan.

For mere information om PicoSure laser behandling i Danmark, kontakt Real Skin via www.realskin.dk

Læs mere

PicoSure nu i Danmark!

Vi er meget glade for at kunne være de første i Danmark, der har fået leveret en PicoSure laser!

PicoSure laseren er revolutionerende på mange punkter. Et af de vigtigste punkter at nævne er at den ikke bruger nanosekunder på at leverer laser "skuddet" men nu 10 gange hurtigere, kan gøre det i picosekunder. Det betyder mindre skade på omkringliggende hud og hurtigere heling efter behandling. Derudover kan den behandle farver som før var meget svære at behandle, som grøn, blå og lilla.

Første klinik har lokaler i Ørestaden, få 100 meter fra Fields og Metro station.

Vil du gerne vide mere, have et tilbud på din tatovering eller bare høre om dine muligheder, så kan du kontakte os via mail på info@realskin.dk

Læs mere